Od prvobitne ljudske zajednice prije nekoliko milenijuma pa sve do danas trgovina je opstala i napredovala. Dešavaće se još puno potresa, možda će propasti papirni novac, ali ćemo i dalje trgovati.

Kakvo god da je uređenje društva u pitanju ili veličina ekonomije, trgovina je neophodan element za normalno funkcionisanje.

Tako smo i došli na ideju da napravimo trgovačku platformu trguj.me.

Naša vizija

Želimo da donesemo vrhunsko e-commerce iskustvo na domaći teren. To podrazumijeva široku ponudu, provjerene prodavce, poštovanje prava potrošača, sigurno plaćanje, brzu dostavu, najbolju uslugu i to prilikom svake trgovine.

Ovo zahtjeva kreiranje ozbiljnog sistema, a prvi segment toga sistema je naš sajt.

Nakon ovoga uvodimo sigurnu online naplatu i najniže e-commerce provizije za trgovce.

Ovo znači da trgovci neće morati da pojedinačno apliciraju za e-commerce uslove, plaćaju kodiranje sajtova i sistema, dovoljno će biti da otvore prodavnicu na našem sistemu i prođu proces verifikacije.

Prije objave same prodavnice dobiće ugovor koji potpisuju sa nama, a u kome su definisana međusobna prava i obaveze, provizije i uslovi plaćanja. Ono što prodate na sistemu u definisanom roku biće prebačeno na vaš tekući račun, umanjeno za proviziju.

Fiskalizacija

Za sve prodavce na sistemu imaćemo regulisanu fiskalizaciju računa, tako da neće imati dodatnih troškova po tom osnovu.

Prilikom prodaje robe vršimo naplatu sa našim e-commerce nalogom i račun ka kupcu fiskalizujemo našim tokenom. Kada dođe momenat da se novac prebaci na tekući račun prodavca, isplaćujemo novac i šaljemo reverznu fakturu, koju fiskalizujemo tokenom prodavca.

Preduslov za ovo je da prodavac pribavi token i uploaduje na naš sistem. Uskoro ćemo objaviti tehnički opis rješenja.

Fulfillment ili mikro-logistika

Održavanje magacina, primanje porudžbina, pakovanje i dostavljanje, je komplikovan proces. Iz toga razloga planiramo da riješimo ovaj problem za sve trgovce na platformi.

Ponudićemo svima uslugu mikro-logistike (eng. fulfillment), što znači da mi za vas održavamo vaš lager, sinhronizujemo inventar na platformi, primamo porudžbine, pakujemo i dostavljamo.

Sa našom logistikom bićemo u stanju da ponudimo dostavu istoga dana za teritoriju Podgorice, a za ostale gradove najbolje rokove.

Ovo će ujedno biti i prvi sistem koji nudi ovakvu uslugu za teritoriju Crne Gore.

Za kompanije koje imaju svoje magacine i čitav proces regulisan i koje mogu da stanu iza njega i garantuju rokove i kvalitet isporuke, nećemo postvaljati dodatne uslove. Najbitnije nam je da prodavci sinhronizuju stanje artikala na platformi sa onim što imaju u magacinima, kako se ne bi desilo da se izvrši prodaja artikla koji ne postoji na lageru.

Partnerstva

Otvoreni smo za nova partnerstva i ukoliko imate kompaniju koja je iskusna iz oblasti logistike, dostave, pakovanja i sl. javite nam se kako bi razmotrili moguću saradnju. https://trguj.me/contact